Beau Monde Wines & Spirits heet u van harte welkom op onze website. Wij beschikken over een ruim, maar streng geselecteerd assortiment van meer dan 50 exclusieve, gerenommeerde wijnhuizen, afkomstig uit alle toonaangevende wijngebieden van de wereld, die we leveren aan particulieren, horeca en bedrijven. 

Onze karaktervolle wijnen kan u terugvinden op de wijnkaarten van diverse top horecagelegenheden zowel in binnen- als buitenland. 

Welkom bij Beau Monde Wines & Spirits, uw specialist voor Kaapse wijnen en andere  wereldwijnen. 

 Als jonge student deed ik mijn eerste ervaring op bij DELHAIZE en daarna bij verschillende horecazaken op de zeedijk van Oostende. 

Met mijn eerste horecaervaring kon ik bij de groep Nestlé waters aan de slag en heb daar San Pellegrino op de markt gebracht.  

Begin jaren ‘90  ben ik bij de groep Bacardi- Martini begonnen en heb daar enkele nieuwe  premium spirits  zoals  Bacardi ReservaBombay gin, Grey Goose vodka, William Lawson’s  whisky en een reeks wijnen uit FrankrijkItalië en Zuid- Afrika op de markt verdeeld en groot gebracht. Daar is mijn passie voor de wijnen ontstaan. 

Na deze 20-jarige uitzonderlijke ervaring groeide de goesting om een nieuw avontuur te beginnen. 

Beau Monde Wines & Spirits was geboren, mijn eigen wijnhandel voor horeca en particulieren, gespecialiseerd in zuid Afrikaanse -en nieuwe wereldwijnen. Niet de wijn die je in de supermarkt vind maar de echte pareltjes met een verhaal en met een korte keten. 

Meer interesse……….. Van harte welkom, don’t be shy ……Just say hi !! 

Thierry Beaumont

Wijn maken is een uitgekiemd evenwicht tussen wetenschap & kunst. Door zorgvuldig te werken in de wijngaarden kunnen de druiven de omgeving waarin ze worden geteeld en hun onderscheidende rassenkarakter uitdrukken. De druiventrossen met zorg oogsten en voorzichtig behandelen bij aankomst in de kelder, gecombineerd met de gepassioneerde ambacht van de wijnmaker,  zorgen ervoor dat het rijpe bessenfruit naar wijn wordt omgezet. 

 De ultramoderne wijnmakerij respecteert de eeuwenoude tradities van het wijn maken,  maar houdt tegelijkertijd er rekening mee om zonder toegevingen modern te blijven met de technologische vooruitgang. Dit resulteert in een perfect huwelijk tussen oud en nieuw. 

 Een elegante kwaliteitswijn is het resultaat van de juiste mix van vakkennis, doorzettingsvermogen, liefde en passie. Daarom onderhouden we duurzame relaties met de beste wijnmakers uit de verschillende wijngebieden in Zuid- Afrika en de nieuwe wereld, waardoor we garant staan voor ons indrukwekkend aanbod aan kwaliteitswijnen die hun respectievelijke druivensoort en terroir op de allerbeste wijze weergeven. 

Eind jaren ‘90 had ik het geluk om Zuid- Afrika voor de eerste maal te ontdekken en de verschillende variëteiten van wijnen  te leren kennen. 

Na meerdere reizen zijn we nog steeds gefascineerd en nieuwsgierig door de verscheidenheid van het prachtige Zuid- Afrika met zijn mensen, hun talen, hun cultuur, de natuur, het klimaat en zoals u wellicht al kon raden…..hun uitmuntende zonovergoten Kaapse wijnen. 

 

GOOD WINES       GOOD VIBES  &   BEAU MONDE WINES